Hlavní obsah

Kandidátem na šéfa Microsoftu je prý i Mollenkopf z Qualcommu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedním z kandidátů na funkci nového generálního ředitele softwarové společnosti Microsoft je i současný provozní ředitel firmy Qualcomm Steve Mollenkopf. Uvedl to zpravodajský server Bloomberg News, podle něhož je proces hledání nového šéfa Microsoftu v závěrečné fázi.

Foto: Profimedia.cz

Steve Mollenkopf

Článek

Dobře informovaný zdroj agentuře Reuters řekl, že největší softwarová společnost na světě má na nového šéfa několik kandidátů, není však mezi nimi žádný jasný lídr. Podle zdrojů by jméno nového šéfa mohlo být známo ještě do konce letošního roku.

Média v posledních měsících spekulovala o několika kandidátech. Byl mezi nimi generální ředitel automobilky Ford Motor Alan Mulally, který je přítelem Steva Ballmera, či někdejší výkonný ředitel finského výrobce mobilních telefonů Nokia Stephen Elop. Mluví se ale také o kandidátech z firmy. Jedním z nich je bývalý šéf společnosti Skype Tony Bates, který je nyní jedním z ředitelů Microsoftu, dalším Satya Nadella, který je šéfem divize takzvané cloudové technologie.

Microsoft odmítl proces hledání nového ředitele komentovat. Qualcomm se odmítl k možné kandidatuře Mollenkopfa vyjádřit.

Foto: Reuters

Steve Ballmer

Americký softwarový gigant nyní hledá nového generálního ředitele poté, co Ballmer v srpnu oznámil, že tuto funkci do roka opustí.

„Nikdy není perfektní čas pro takovouto změnu, ale cítím, že teď je ten správný čas. Pustili jsme se do nové strategie s novou organizací. Potřebujeme generálního ředitele, který zde bude pro držení tohoto směru delší dobu,“ napsal Ballmer v otevřeném dopise zaměstnancům.

Microsoft v loňském roce nastartoval sérii změn, kterou má zřejmě Ballmer na mysli ve svém dopise zaměstnancům. Hlavním cílem je, aby produkty Microsoftu nenacházeli lidé jen v počítačích, ale i v mobilech, televizích a tabletech.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám