Hlavní obsah

Ballmer bude i po odchodu z vedení firmy vlastnit část Microsoftu

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šéf Microsoftu Steve Ballmer v pátek oznámil, že hodlá do jednoho roku složit funkci a odejít z vedení firmy. Jak upozornil server Zing News, žádné horentní odstupné vrcholného manažera nečeká. To Ballmerovi ale vůbec nemusí dělat vrásky na čele. Sám vlastní čtyři procenta Microsoftu, díky čemuž patří mezi nejbohatší lidi na světě.

Foto: Reuters

Steve Ballmer

Článek

Ballmer vlastní 333 miliónů akcií Microsoftu. Se jměním přesahujícím 11,5 miliardy dolarů (220 miliard korun) je 51. nejbohatším člověkem na světě a zároveň 22. nejbohatším Američanem.

Na oznámení o rezignaci reagovaly v pátek akcie největšího softwarového giganta růstem o 7,3 procenta.

Otazník zatím visí nad tím, kdo po Ballmerovi Microsoft povede. Nového generálního ředitele má vybrat zvláštní výbor vedoucích pracovníků, v jehož čele bude stát samotný zakladatel amerického počítačového gigantu Bill Gates. [celá zpráva]

Do Microsoftu nastoupil Ballmer 11. června 1980, jako první obchodní manažer, a stal se tak 30. řadovým zaměstnancem tehdy ještě malé firmy. Postupně se propracoval až na šéfa amerického počítačového gigantu, otěže od Gatese převzal v roce 2000. Spekulace o tom, že chce z vedení firmy odejít, se objevily už v roce 2009.

Microsoft nastartoval sérii změn

„Nikdy není perfektní čas pro takovouto změnu, ale cítím, že teď je ten správný čas. Pustili jsme se do nové strategie s novou organizací. Potřebujeme generálního ředitele, který zde bude pro držení tohoto směru delší dobu,“ napsal Ballmer v otevřeném dopise zaměstnancům.

Microsoft v loňském roce nastartoval sérii změn, kterou má zřejmě Ballmer na mysli ve svém dopise zaměstnancům. Hlavním cílem je, aby produkty Microsoftu nenacházeli lidé jen v počítačích, ale i v mobilech, televizích a tabletech.

Související téma

Foto: Novinky

Microsoft.

Společnost Microsoft je největší softwarovou firmou na světě, která má dominantní postavení na trhu s operačními systémy a kancelářskými aplikacemi. V roce 1975 ji pod původním názvem Micro-soft společně založili Paul Allen a Bill Gates, který byl v roce 2009 podle časopisu Forbes nejbohatším člověkem na planetě.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám