Hlavní obsah

Rádio Svobodná Evropa má po hackerském útoku opět funkční internetové stránky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Webové stránky rozhlasové stanice Rádio Svobodná Evropa/Rádio Svoboda (RFE/RL) se po počítačovém útoku z minulého týdne podařilo tento týden opět zprovoznit v plném rozsahu. Uvedla to Jana Hokůvová, mluvčí stanice, jejíž vedení sídlí v Praze. Kvůli útokům byl od minulého čtvrtka narušen její celosvětový multimediální servis.

Foto: Martin Štěrba, ČTK

Rádio Svobodná Evropa v Praze

Článek

"Webové stránky se v plném rozsahu podařilo obnovit ve středu," řekla Hokůvová. Útoky, jejichž původ se zatím nepodařilo odhalit, znemožnily uživatelům navštívit web rozhlasové stanice, a tím i přístup k internetovému vysílání. "Hlavním dopadem bylo ohrožení naší práce," dodala s tím, že událostí se nadále zabývají počítačoví technici.

Rozhlas v pondělí v tiskové zprávě informoval, že internetový servis se stal terčem útoku typu DDoS, při kterém byl web zahlcen falešnými požadavky na připojení z miliónů počítačů. Cílem takových útoků bývá znemožnění provozu napadených stránek.

Americká rozhlasová stanice Svobodná Evropa se zaměřuje na šíření informací do 21 zemí světa, kde panuje cenzura či neexistuje zcela svobodný přístup k informacím. Pokrývá například Írán, Irák, Afghánistán, Pákistán či Rusko.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám