Hlavní obsah

U prodejců energií se tvořily fronty zákazníků padlé Bohemia Energy

Právo, tov, aka, pra, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zákaznická centra dodavatelů energií poslední instance ČEZ, E.ON, PRE, Pražské plynárenské či innogy ve středu oblehli klienti končící Bohemia Energy, kteří se snažili zjistit co dál.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Fronta v zákaznickém centru PRE, která se stala tzv. dodavatelem poslední instance v hlavním městě pro klienty Bohemia Energy, která ukončila podnikání.

Článek

„Mám od Bohemia Energy elektřinu i plyn. Hned jsem sem vyrazila, než se další lidé rozkoukají, co se stalo, a ta fronta bude mnohem delší,“ řekla odpoledne Právu paní Hana u zákaznického centra PRE v Jungmannově ulici v centru Prahy.

Šlo jí hlavně o to, ujistit se, že o dodávky nepřijde. „Na nějaké dohadování o tarifu to nevidím,“ konstatovala klientka Bohemia Energy.

Ve frontě čekaly tři desítky lidí, organizovaly je dvě brigádnice a posílaly je i do sousední Pražské plynárenské. „Kdo potřebuje řešit elektřinu i plyn, vystojí tuhle frontu, nejdřív na elektřinu, a pak může bez fronty přejít na Pražskou plynárenskou,“ popsala jedna z nich.

Analytici: Problémy Bohemia Energy mohou teprve vyjít na světlo

Ekonomika

„Lidé sem kvůli dodávkám od dodavatele poslední instance chodit nemusí, to funguje automaticky. Ale oni si většinou myslí, že sem musí,“ dodala pracovnice.

Fronta stála i před pobočkou PRE v Nuslích, i když tam šlo o stálé zákazníky.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Fronty před zákaznickým centrem PRE v Praze

Rušno v Hranicích i Hradci Králové

Zaplněné bylo také zákaznické centrum ČEZ v Praze 8. Mladý muž ze Středočeského kraje Právu popsal, že je klientem Bohemia Energy. Návštěvu si však naplánoval kvůli změně dodavatele elektřiny už dopředu. „To, že zrovna dneska skončí, jsem nečekal,“ připustil.

Klienti Bohemia Energy oblehli dodavatele poslední instance ČEZ

Ekonomika

Rušno bylo u zákaznických center také na severní Moravě. „Jsou tam fronty lidí, chvílemi opravdu hodně dlouhé,“ potvrdil Právu po 15. hodině Vít Novák ze společnosti Novpro FM, která provozuje distribuční centra v Havířově, Hranicích a Kopřivnici.

Čekali i hodinu

V Hradci Králové čekali lidé až v hodinových frontách před prodejními centry ČEZ. Štosovat se tam začínali už od začátku minulého týdne, po středečním kolapsu Bohemia Energy fronty dosáhly svého vrcholu.

Bohemia Energy skončila i na Slovensku. Spekulanti a zkrachovanci, je to hnusné, zhodnotil to ministr

Ekonomika

„Šel jsem si jakožto klient ČEZ jenom změnit nějaké maličkosti. Raději jsem to vzdal,“ konstatoval starší muž. Desítkám ostatních nezbylo než trpělivě čekat na některou z volných přepážek.

Reklama

Výběr článků

Načítám