Hlavní obsah

Bohemia Energy skončila i na Slovensku. Spekulanti a zkrachovanci, je to hnusné, zhodnotil to ministr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

V souvislosti s nedávným oznámením společnosti Slovakia Energy o ukončení činnosti na slovenském trhu označil tamní ministr hospodářství Richard Sulík (Svoboda a Solidarita) firmu za spekulanty a zkrachovance. Slovakia Energy patřila do skupiny Bohemia Energy, která ve středu oznámila okamžité ukončení dodávek elektřiny a plynu také v České republice.

Foto: Profimedia.cz

Slovenský ministr hospodářství Richard Sulík

Článek

Slovenský ministr hospodářství vidí důvod odchodu společnosti Slovakia Energy v manažerském selhání.

„Tato firma se chová velmi nekorektně. Třináct let tady slušně vydělávali, a dokud to šlo, slovenský trh dojili. Teď najednou zjistili, že by byli jeden rok ve ztrátě, tak to rovnou zabalili,“ řekl Sulík.

Majitelem Bohemia Energy je 32. nejbohatší Čech s majetkem 7,3 miliardy

Ekonomika

„Když viděli, že nebudou vydělávat, na zákazníky se vykašlali. Toto je hnusná tvář podnikání,“ dodal ministr.

Nenakoupili včas

Podle slovenského ministra hospodářství společnost Slovakia Energy doplatila na to, že včas nenakoupila elektřinu a plyn, které v posledním období výrazně zdražily. Slovakia Energy měla na Slovensku 170 tisíc zákazníků u dodávek elektřiny a 120 tisíc odběratelů plynu. Z hlediska počtu klientů se jednalo o největšího alternativního dodavatele energií na Slovensku.

Bohemia Energy končí. Milion lidí musí hledat nového dodavatele

Ekonomika

Zákazníky už převzala společnost Slovenský plynárenský průmysl a slovenští dodavatelé elektrické energie. Slovenské ministerstvo hospodářství chce dosáhnout toho, aby energie, kterou Slovakia Energy nakoupila ještě za výhodné ceny, zůstala na Slovensku.

Slovní útok ministra Sulíka označil jednatel společnosti Slovakia Energy Jiří Písařík za naprosto nepochopitelný. Společnost podle něj předem informovala o situaci náměstka ministra hospodářství Karola Galeka a nabídla ostatním společnostem působícím na slovenském trhu převzetí svých zákazníků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám