Hlavní obsah

Swiss od června obnoví lety z Prahy do Curychu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letecká společnost Swiss International Air Lines obnoví od 5. června spoje mezi Prahou a Curychem. Zpáteční linka z Curychu by měla létat až čtyřikrát týdně. Na Twitteru to uvedlo Letiště Praha. Švýcarská společnost je tak sedmým dopravcem, který ohlásil návrat na pražské letiště po přerušení provozu během koronavirové krize.

Foto: Profimedia.cz

Provoz na pražském letišti pomalu ožívá.

Článek

Praha je jednou z desítek destinací, kam Swiss obnoví během června své lety. Celkem Švýcaři plánují obnovit až 190 letů za týden. Desítky spojů zavedl dopravce už v květnu.

Na začátku května do českého hlavního města začaly létat KLM z nizozemského Amsterdamu a Eurowings z německého Düsseldorfu. V pondělí obnovily provoz na třech linkách do francouzské Paříže, německého Frankfurtu nad Mohanem a Amsterdamu také tuzemské České aerolinie (ČSA).

ČSA obnovují provoz prvních tří linek

Ekonomika

Český dopravce zároveň obnovil linku do Stockholmu a od příštího týdne bude létat i do rumunské Bukurešti. Mezi dalšími potvrzenými linkami jsou spoje Lufthansy z Frankfurtu od 1. června a Air France z Paříže od 3. června. V červenci potom chce do Prahy z finských Helsinek létat tamní Finnair.

Vedle toho bez přerušení fungují linky do běloruského Minsku od tamní Belavie a do bulharské Sofie od tamní Bulgaria Air.

Provoz na pražském letišti tak pomalu ožívá. V dubnu letiště zaznamenalo bezprecedentní pokles provozu o 99,6 procenta, když odbavilo 5031 cestujících.

Reklama

Související témata:

Související články

Znárodnění ČSA nic neřeší, říká ekonom

Od chvíle, kdy vypukla koronavirová krize, se hovoří o možném vstupu státu do Českých aerolinií (ČSA), které patří do skupiny Smartwings. Ministryně financí...

Ryanair v červenci obnoví 40 procent letů

Irská nízkonákladová letecká společnost Ryanair v červenci obnoví 40 procent svých pravidelných letů. V úterý to uvedl server listu Financial Times.

Výběr článků

Načítám