Hlavní obsah

Škodě Auto i Volkswagenu klesl zisk

Novinky, ČTK, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Provozní zisk automobilky Škoda Auto v prvních třech čtvrtletích letošního roku meziročně klesl o 10,2 procenta na 1,1 miliardy eur (28,5 miliardy korun). V úterý to oznámil německý koncern Volkswagen, jehož je česká automobilka součástí. Hospodářský výsledek byl ovlivněn mimo jiné nepříznivým vývojem měnových kurzů a náklady na nové produkty.

Foto: koláž Novinky.cz s Právo

Ilustrační foto

Článek

Tržby se nicméně zvýšily o 2,1 procenta na 12,6 miliardy eur. Automobilka již dříve uvedla, že za první tři čtvrtletí letošního roku dodala zákazníkům 939 100 vozů, tedy o téměř osm procent více než ve stejném období loňského roku.

Celý koncern Volkswagen za první tři čtvrtletí zaznamenal meziroční pokles provozního zisku o 18,6 procenta. Jako důvody uvádí slabší odbyt a problémy spojené s novými pravidly ohledně testování emisí. [celá zpráva]

Foto: Shannon Stapleton, Reuters

Loga Volkswagenu u autosalónu v New Yorku

Volkswagen si stěžuje na nová pravidla

Podle nových pravidel by od prvního září mělo testování emisí více odpovídat provozu automobilu v reálných podmínkách. Automobilky však mají problémy získat novou certifikaci včas.

Volkswagen opakovaně upozorňoval, že přechod na nový systém negativně dopadne na jeho hospodářské výsledky. [celá zpráva]

Automobilky v důsledku nových pravidel musely zastavit dodávky některých modelů, které ještě nestačily nově certifikovat. Automobilky také v srpnu, před zavedením nové metodiky, nabízely výrazné slevy na auta, vedlo to k tomu, že v srpnu odbyt o více než 31 procent vzrostl.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám