Hlavní obsah

Volkswagenu výrazně klesly prodeje, stěžuje si na nové testování emisí

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německé automobilové skupině Volkswagen v září meziročně klesly prodeje o více než 18 procent, jenom v Evropě dokonce o 37 procent. Uvedl to server Financial Times. Skupina zároveň varovala, že další výkyvy lze sledovat i po zbytek roku. Součástí skupiny jsou vedle automobilky Volkswagen i Škoda Auto, Seat, Audi nebo Porsche.

Foto: Suzanne Plunkett, Reuters

Automobilka již čelí řadě žalob, ve kterých investoři tvrdí, že je vedení Volkswagenu včas neinformovalo o podvodech kolem měření emisí.

Článek

V Evropě skupina minulý měsíc dodala 256 700 vozů, celosvětově jich bylo 827 700.

Propad je podle Volkswagenu způsoben přechodem na nová pravidla pro testování emisí. Z tohoto důvodu se domnívá, že k propadům a výkyvům bude docházet i ve zbytku posledního čtvrtletí.

Podle nových pravidel by mělo testování více odpovídat provozu automobilu v reálných podmínkách. Automobilky však mají problémy získat novou certifikaci včas.

BMW byla připravena lépe

Konkurenční automobilka BMW přitom zaznamenala zpomalení odbytu jen o 0,8 procenta, což podle Financial Times ukazuje, že byla na nová pravidla připravena o poznání lépe než Volkswagen.

Volkswagen již v minulosti upozorňoval, že přechod na nový systém negativně dopadne na jeho hospodářské výsledky.

Reklama

Výběr článků

Načítám