Hlavní obsah

Řetězec H&M se ve druhém čtvrtletí vrátil k zisku

Novinky, ČTK, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Švédský prodejce oděvů H&M se ve druhém čtvrtletí finančního roku vrátil k zisku. Za tři měsíce do května společnost vydělala 3,59 miliardy švédských korun (devět miliard Kč). Ve stejném období loňského roku přitom byla ve ztrátě 6,48 miliardy švédských korun (16,25 miliardy Kč).

Foto: Profimedia.cz

Švédský prodejce oděvů H&M se ve druhém čtvrtletí finančního roku vrátil k zisku.

Článek

Společnosti pomohlo zmírnění proticovidových restrikcí v jednotlivých zemích, díky kterému mohla otevřít kamenné obchody. Dalším faktorem byl přetrvávající zájem o nákup zboží přes internet.

„Díky naším oceňovaným kolekcím, pokračující transformaci a skutečnosti, že trhy se postupně otevírají, zažíváme silné oživení,” doplnila generální ředitelka Helena Helmerssonová.

V Číně bojkotují H&M a Nike. Kvůli Ujgurům

Ekonomika

Švédský podnik už dříve uvedl, že za tři měsíce do května tržby zvýšil o dvě třetiny na 47 miliard švédských korun (117,89 miliardy korun). Od 1. do 28. června stouply tržby v místních měnách o 25 procent. Za první dva červnové týdny byly tržby vyšší než v roce 2019, tedy před pandemií.

Společnost H byla založena v roce 1947 a je druhým největším módním řetězcem na světě za španělskou firmou Inditex. Kromě hlavní značky H vlastní i značky COS, Monki, Weekday, Cheap Monday, & Other Stories, H HOME, ARKET a Afound. Působí ve více než 70 zemích světa včetně České republiky.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám