Hlavní obsah

Prodej osobních aut v Evropě stoupá, nejvíce nakupují Španělé a Italové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brusel

Během února se v Evropské unii prodalo téměř 925 tisíc nových vozů. Prodej osobních automobilů se tak meziročně zvýšil o 7,3 procenta, uvedlo v úterý Evropské sdružení výrobců automobilů (ACEA).

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Během posledních šesti let se prodej dostal na nejnižší hodnoty za desítky let, nyní se poptávka po autech v Evropě zotavuje. Výrazný nárůst zaznamenaly trhy ve Španělsku, kde se prodej meziročně zvýšil o 26,1 procenta a v Itálii o 13,2 procenta.

Škoda Auto zvýšila prodej na téměř 41 tisíc vozů, což je o 7,3 procenta více. Její tržní podíl zůstal proti loňskému únoru bez změny na 4,4 procenta.

Kralovala skupina Volkswagen

Mezi automobilovými značkami však kralovala skupina Volkswagen, která opět rostla rychleji než celý trh. V únoru zvýšila podíl na unijním trhu o 0,9 bodu na 25,3 procenta.

Poptávka po autech se v Evropě zotavuje po šestiletém propadu. Prodej osobních aut v EU rostl v únoru již osmnáctý měsíc v řadě. Celkový počet 924 440 vozů představuje nově registrovaná osobní auta v sedmadvaceti státech EU, není v nich zahrnuta Malta, kde údaje nejsou k dispozici.

Reklama

Výběr článků

Načítám