Hlavní obsah

Při cestě vlakem z Prahy na Moravu si děti zkrátí čas v herně

Právo, Aleš Fuksa

Velký mezník zažívá kultura železniční přepravy v České republice. Společnost RegioJet nasazuje nový typ vozů s dětskou hernou. Na trase mezi Prahou, Ostravskem a slovenskou Žilinou již jezdí.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Vlaky s hracím koutkem pro děti společnosti RegioJet na trase mezi Prahou, Ostravskem a slovenskou Žilinou již jezdí.

Článek

Otevřený prostor dětského kupé se skládá až ze tří standardních kupé a je umístěn v prostřední části jednoho z vagónů vlakového spoje RegioJet.

„Vozy s dětskou hernou zařazujeme nově do každého ze spojů. Jde přitom o klasický oddílový vůz s kupé ve třídě Standard. Platí zde klasické rezervační podmínky. Celkem je možné rezervovat až šest míst s přednostní rezervací pro cestující s dětmi,“ přiblížil mluvčí RegioJetu Aleš Ondrůj.

Dětská herna je vybavena televizí, hračkami, stolními hrami a dětskou literaturou. Místa jsou určena pro přepravu dětí od dvou do šesti let. „Do dětské herny ale mají přístup i další dětští cestující, kteří cestují vlakem a mohou si sem během cesty přijít hrát,“ doplnil.

Pendolino nabízí hru Elfíkova cesta

Kromě toho jsou v některých dalších vagónech RegioJetu tradiční kupé pro rodiče s dětmi.

ČD mají na dálkových spojích vyčleněné oddíly pro rodiče s dětmi, které tvoří minimálně jedno kupé standardní velikosti.

Ve vlacích SC Pendolino kupé nejsou, jejich součástí jsou však vybrané stolky opatřené hrou Elfíkova cesta. Hrací kostky a figurky dostanou děti na vyžádání u personálu.

Reklama

Výběr článků

Načítám