Hlavní obsah

Plzeňská Škoda by měla dodat do Polska 45 vlaků pro varšavské metro za 6,5 miliardy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeňská Škoda Transportation zvítězila v soutěži na dodávku 45 nových souprav pro varšavské metro. O výsledku soutěže informoval ve středu polský web Transport-publiczny.pl. Škoda Transportation podala nejlevnější nabídku 1,077 miliardy złotých, tedy zhruba 6,5 miliardy korun.

Foto: Škoda Transportation

Na ilustračním snímku vlak RegioPanter od Škoda Transportation pro Slovenské železnice.

Článek

Varšava podle serveru poptávala 37 nových souprav, součástí zakázky je opce na dalších osm souprav. Poslední termín pro podání nabídek byl loňský říjen 2017.

„Mohu potvrdit, že Škoda Transportation byla vyhlášena vítězem tendru na dodávku souprav metra do polské Varšavy. Proces výběrového řízení ale tím ještě není ukončen, proto se k tomu nemůžeme více vyjadřovat,” uvedla mluvčí skupiny Škoda Lubomíra Černá.

Škoda Transportation v soutěži zvítězila v konsorciu se svojí dceřinou firmou Škoda Vagonka. Za plzeňskou Škodovkou se umístil rakouský Stadler s nabídkou 1,109 miliardy złotých, uvedl web. Neúspěšní uchazeči o zakázku mohou ještě podat odvolání.

Ve středu Škoda Transportation oznámila, že dodá 80 tramvají za téměř sedm miliard korun do Německa pro dopravní podnik Rhein-Neckar-Verkehr (RNV). [celá zpráva]

Škoda Transportation s víc než 5300 zaměstnanci je největší firmou zabývající se dopravním strojírenstvím ve střední a východní Evropě. Vyrábí tramvaje, příměstské elektrické vlaky, lokomotivy, soupravy metra, trolejbusy nebo elektrobusy. V dubnu společnost převzala finanční skupina PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera.

Reklama

Výběr článků

Načítám