Hlavní obsah

Nošovický Hyundai zvýšil mzdy o pět procent

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O pět procent navýšila mzdy od července nošovická automobilka Hyundai. Současně vzrostly i nástupní mzdy nových zaměstnanců, a to o osm procent, a délka jejich dovolené bude od příštího roku 25 dní.

Foto: Pavel Karban, Právo

Výroba aut v továrně Hyundai v Nošovicích.

Článek

„Největší hodnotou naší společnosti jsou lidé, na jejich práci stojí veškeré naše firemní úspěchy a výsledky. Jsem rád, že jsme našli způsob, jak lépe ocenit jejich vysoké pracovní nasazení, flexibilitu a enormní úsilí,“ řekl k navýšení platů prezident Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) Donghwan Yang.

Upozornil, že po lednovém zvýšení mezd o 4,66 procenta, které vyplývalo z kolektivní smlouvy, je nynější zvýšení o dalších pět procent krokem k udržení společnosti mezi nejlepšími zaměstnavateli v kraji i v ČR.

Podle mluvčího HMMC Petra Vaňka se obojí navýšení mezd týká všech kmenových i agenturních zaměstnanců. Kromě platů pak automobilka zvýšila od července i příspěvek na autobusové jízdné ze stávajících 50 na 100 procent.

Hrubý průměrný měsíční příjem v HMMC byl loni 39 921 korun, v dělnických profesích to bylo 36 839 korun.

Kvůli rekordně nízké nezaměstnanosti zvyšují mzdy i další automobilky. Například odbory ve Škodě Auto v dubnu uvedly, že vyjednaly navýšení mzdy včetně všech příplatků o pětinu. Průměrná mzda v automobilkách a dodavatelských firmách podle Sdružení automobilového průmyslu loni stoupla o sedm procent na 37 399 Kč. Byla tak o 27 procent nad průměrnou mzdou v ČR.

Reklama

Výběr článků

Načítám