Hlavní obsah

Nejobdivovanějšími firmami jsou letos Škoda Auto, ČEZ a Student Agency

Praha

Stejně jako před rokem se z prvního místa v letošním 13. ročníku ankety 100 obdivovaných firem České republiky za rok 2011 může radovat mladoboleslavská automobilka Škoda Auto. Stříbrnou pozici obsadila energetická společnost ČEZ, na třetím místě skončil autobusový dopravce Student Agency.

Foto: maž, Novinky

Ilustrační foto

Článek

"Stálicím české ekonomiky se daří obhajovat svoji pozici mezi nejobdivovanějšími firmami, nicméně i mezi letošními oceněnými jsou nováčci - například AVG Technologies, Agropork Družstvo, Sporten, ale třeba i pražská zoologická zahrada," uvedl předseda Sdružení Czech Top 100 Jan Struž.

„Student Agency v loňském roce realizovala další projekty, které měly dopad na růst pozice skupiny na trhu v České republice a na Slovensku. Jako příklad se dá určitě zmínit úspěšný vstup na trh dovolených a zájezdů či příprava vstupu na trh železniční dopravy v letošním roce,“ uvedl ke třetímu místu majitel firmy Radim Jančura.

Žebříček je tvořen na základě hlasování manažerů významných společností, ekonomických a finančních analytiků, zástupců oborových sdružení, svazů a profesních asociací oslovených Sdružením Czech Top 100.

Mezi kritéria patří třeba dlouhodobá hodnota firmy, kvalita výrobků, odpovědnost k životnímu prostředí, vztah ke společnosti či podpora obecně prospěšných projektů.

Deset nejobdivovanějších firem české ekonomiky
pořadífirma
1.Škoda Auto
2.ČEZ
3.Student Agency
4.Kofola
5.Komerční banka
6.Plzeňský Prazdroj
7.Česká spořitelna
8.Agrofert Holding
9.Linet
10.Česká pojišťovna
Zdroj: Czech Top 100

Reklama

Výběr článků

Načítám