Hlavní obsah

Nájezdům slovenských řidičů se už maďarské pumpy začínají bránit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Maďarské čerpací stanice se začínají bránit nájezdům slovenských řidičů, kteří kvůli nižší ceně pohonných hmot v sousední zemi tankují plné nádrže. „Asi sto čerpacích stanic už omezilo tankování za regulované ceny,“ uvedl maďarský deník Népszava.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto.

Článek

Slováci ušetří na plné nádrži až devět eur (220 korun). „Každý, kdo dnes natankuje, zvyšuje mou ztrátu,“ řekl deníku Népszava majitel čerpací stanice ve městě Komárom.

„Orbán vymyslel zastropování cen pohonných hmot kvůli dubnovým parlamentním volbám. O to větší šok zažijí řidiči, když v polovině května regulace skončí a ceny obrovsky poskočí,“ upozorňují provozovatelé čerpacích stanic.

Maďarsko prodloužilo regulaci cen pohonných hmot do 15. května 2022. Vláda zastropovala cenu 95oktanového benzínu a nafty na 480 forintech (33 korunách).

Můžeme vám zabavit auto, varují celníci před dovozem levných paliv z Polska

Ekonomika

Provozovatelé čerpacích stanic varují, že to nezvládnou, protože to půjde na jejich úkor. Odborníci upozorňují, že reálná cena litru benzínu by měla v současnosti dosahovat 520 až 540 forintů (35,73 až 37,10 koruny).

Reklama

Výběr článků

Načítám