Hlavní obsah

Letiště Václava Havla v červenci odbavilo o 140 procent cestujících více než loni

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Pražské Letiště Václava Havla Praha v červenci odbavilo přes 605 tisíc cestujících, což představuje meziroční nárůst o více než 140 procent. Letiště aktuálně nabízí spojení do zhruba sto destinací.

Foto: Petr Horník, Právo

Letiště Václava Havla Praha

Článek

„Provozní výsledky za uplynulý měsíc překonaly naše původní prognózy odbavených cestujících a zároveň potvrzují, že se cestující vrací do letadel. Češi vybírají letos v létě z typicky dovolenkových destinací, ale mohou využít i další spojení do významných evropských metropolí,” uvedl ředitel leteckého obchodu Letiště Praha Jaroslav Filip.

Během července se na pražském letišti uskutečnilo celkem 7012 vzletů a přistání. To je o 48 procent více než před rokem. Do těchto statistik se souhrnně započítávají pravidelné, charterové, privátní i nákladní lety.

Eurowings přidá z Prahy 11 nových linek

Ekonomika

Nejvíce cestujících zamířilo přes Prahu v průběhu června do Burgasu, na Rhodos či do Heraklionu. Oblíbené byly i lety například do egyptské Hurghady či Marsy Alam, turecké Antalye, na Mallorku nebo řecké ostrovy.

Počet cestujících oproti červnu v případě Burgasu vzrostl o 362 procent, u turecké Antalye nárůst činil 237 procent. O 167 procent více cestujících než v červnu z Prahy odletělo na Korfu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám