Hlavní obsah

KFC v Británii letos přijme 5400 nových zaměstnanců

Novinky, ČTK, bož

Řetězec restaurací s rychlým občerstvením KFC vytvoří ještě do konce letošního roku ve svých 965 restauracích v Británii zhruba 5400 pracovních míst. Je to jedna z mála dobrých zpráv pro britský trh práce v době, kdy míra nezaměstnanosti v zemi je kvůli pandemii nemoci covid-19 nejvyšší za více než tři roky. V pátek to uvedla agentura Reuters.

Foto: Milan Malíček, Právo

Logo řetězce rychlého občerstvení KFC

Článek

Řetězec, který patří do americké skupiny Yum! Brands, se rozhodl pro nábor nových zaměstnanců navzdory současným přísným koronavirovým omezením v Británii a hrozícímu tvrdému brexitu.

Nová pracovní místa by měl částečně podpořit vládní program Kickstart, který pomáhá zaměstnavatelům vytvářet pracovní příležitosti pro mladé lidi ve věku 16 až 24 let. Ti jsou nejvíce ohroženi dlouhodobou nezaměstnaností, uvedla společnost.

Pro KFC ve Velké Británii aktuálně pracuje zhruba 24 tisíc zaměstnanců.

V Británii od začátku epidemie přišlo o práci skoro 700 tisíc lidí

Ekonomika

Tamní ministr financí Rishi Sunak ve čtvrtek slíbil další pomoc podnikům a podporu pracovních míst. Celkem na ni kabinet vyčlenil dalších 11 miliard liber (330,6 miliardy korun).

Stravování a ubytování patří mezi odvětví, jež nejvíce zasáhly ekonomické dopady pandemie. Součástí opatření jsou proto také finanční příspěvky právě pro podniky v pohostinství v místech, kde vláda zavedla přísnější restrikce, například v Londýně a Birminghamu, uvedl server listu Financial Times.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám