Hlavní obsah

Hlavní motorárna Volkswagenu ruší směnu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Továrna německé automobilky Volkswagen v dolnosaském Salzgitteru, která je hlavní výrobnou motorů společnosti, ruší s ohledem na vývoj kolem skandálu s emisemi dříve zavedenou zvláštní směnu. Společnost také oznámila, že její finanční divize pozastavila přijímání nových zaměstnanců.

Foto: Neil Hall, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Mluvčí motorárny v Salzgitteru Stella Pechmannová potvrdila zprávu listu Wolfsburger Allgemeine Zeitung o rušení zvláštní směny, která byla zavedena kvůli vysoké poptávce. Označila to za "čistě preventivní opatření", jímž závod reaguje na nynější nejistou situaci po vypuknutí skandálu kolem manipulace emisí u naftových motorů.

Stejným způsobem odůvodnila zmrazení náboru nových lidí finanční divize Volkswagenu, která poskytuje zákazníkům úvěry na nákupy vozů a uzavírá leasingové smlouvy se správci firemních flotil. Její mluvčí Stephen Voges podle agentury AP dodal, že dosavadních dohod o přijetí zaměstnanců se tento krok nedotýká.

Volkswagen minulý týden přiznal, že do zhruba 11 miliónů naftových aut v celém světě instaloval software umožňující manipulovat s testy emisí. Z toho téměř 150 tisíc se jich prodalo v České republice. [celá zpráva]

Německý ministr financí Wolfgang Schäuble ve středu podle médií prohlásil, že Volkswagen v důsledku skandálu projde výraznými strukturálními změnami.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám