Hlavní obsah

Aerolinky airBaltic obnoví v červenci lety z Prahy do Rigy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lotyšský letecký dopravce airBaltic od 27. července obnoví přímé lety z Prahy do Rigy. Linka bude fungovat pětkrát týdne. Ve čtvrtek o tom informovaly aerolinky a Letiště Praha. V následujících týdnech se provoz pražského letiště rozšíří o desítky linek.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Lotyšský letecký dopravce airBaltic od 27. července obnoví přímé lety z Prahy do Rigy.

Článek

Aerolinky budou na lince využívat letadlo typu Airbus A220-300, do kterého se vejde 150 cestujících. Lety budou doprovázet ochranná opatření.

Vedle airBaltic létal před krizí z Prahy do lotyšského hlavního města Ryanair. Ten zatím obnovení letů do Rigy neohlásil.

Wizz Air začne od poloviny července létat z Prahy do Varny

Ekonomika

Letecký provoz na pražském letišti se bude dál rozšiřovat. V současnosti na něm funguje 13 pravidelných linek, které míří do Paříže, Amsterdamu, Curychu, Frankfurtu nad Mohanem, Stockholmu, Düsseldorfu, Bukurešti, Sofie, Minsku a Splitu.

V neděli bude obnovena linka do Bruselu od Brussels Airlines, na začátku příštího týdne do Bělehradu od Air Serbia, dále do Košic, Budapešti a Keflavíku od ČSA. Na konci června by Praha měla mít přes 20 pravidelných linek.

V červenci velké obnovení provozu ohlásil Ryanair, který by měl obnovit více než 20 linek. Do 19 destinací chtějí létat také Smartwings. Provoz budou postupně obnovovat i další dopravci.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám