Hlavní obsah

Nejlépe placeným hercem světa je Mark Wahlberg

Los Angeles

Nejlépe placeným hercem světa je 46letý Mark Wahlberg, který si loni vydělal 68 miliónů dolarů (zhruba 1,5 miliardy korun). Uvedl to americký časopis Forbes, v jehož aktuálním žebříčku nejvíce vydělávajících herců se i na dalších příčkách umístili američtí herci Dwayne Johnson a Vin Diesel. Ve filmové branži přitom platí, že muži jsou mnohem lépe finančně ohodnocováni než ženy.

Foto: Rob Grabowski, ČTK/AP

Njelépe placený herec světa Mark Wahlberg

Článek

Bývalý raper Wahlberg se loni objevil ve snímcích Transformers: Poslední rytíř a Táta je doma 2.

Bývalý zápasník wrestlingu Dwayne Johnson (45) loni vydělal o tři milióny dolarů méně (1,43 miliardy korun), a patří mu tak druhá příčka v žebříčku. Johnsonovi se tak vyplatilo účinkování v komedii Pobřežní hlídka a také v dobrodružném filmu Jumanji: Vítejte v džungli!, který vstoupí do kin na podzim.

Padesátníkovi Vinovi Dieselovi, který je známý ze série Rychle a zběsile, stačilo loni vydělaných 54,5 miliónu dolarů (1,19 miliardy korun) na třetí místo.

Pětici nejlépe placených herců doplňují komik Adam Sandler, který si loni vydělal 50,5 miliónu dolarů (1,1 miliardy), a hvězda kung-fu Jackie Chan s 49 milióny dolary (1,07 miliardy korun).

Foto: Mario Anzuoni, Reuters

Herečka Emma Stoneová

V Hollywoodu je tak nerovnost v příjmech mezi muži a ženami stále výrazná. Už minulý týden Forbes informoval, že nejlépe placenou herečkou je Emma Stoneová s loňskými příjmy ve výši 26 miliónů dolarů (572 miliónů korun), následovaná Jennifer Anistonovou s 25,5 miliónu dolarů (561 miliónů korun) a Jennifer Lawrenceovou s 24 milióny (528 miliónů korun).

Zmíněné tři herečky jsou zároveň jediné, kterým se podařilo pokořit dvacetimiliónovou hranici, kterou překonalo hned 16 jejich mužských kolegů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám