Hlavní obsah

Soud dal vedení OKD čtyři měsíce navíc na vypracování reorganizačního plánu

Právo, den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Insolvenční soud v úterý rozhodl, že vedení těžební společnosti OKD, která je od května v úpadku, může předložit reorganizační plán o čtyři měsíce později. OKD tak má na vypracování plánu čas do 12. dubna 2017. Deník Právo tuto informaci zjistil z insolvenčního rejstříku.

Foto: Pavel Karban, Právo

Důl Paskov v majetku OKD.

Článek

„Jelikož prodloužení lhůty o dalších 120 dnů insolvenční zákon připouští a dlužník

svou žádost řádně odůvodnil, přičemž jím uvedené důvody soud shledal jako opodstatněné, bylo žádosti dlužníka vyhověno,“ píše v rozhodnutí ostravského krajského soudu soudce Petr Kula.

Současně však soud uložil znalci, aby do 1. března příštího roku vypracoval znalecký posudek o ocenění majetkové podstaty dlužníka a předložil jej soudu.

Foto: Pavel Karban, Právo

Soudce Petr Kula

Podle mluvčího OKD Ivo Čelechovského firma předpokládá, že se jí podaří získat strategického partnera, který doly převezme, ale také partnera pro útlum těžby.

„Jak už bylo řečeno, tak partnera hledáme. Oslovili jsme více než 200 potencionálních investorů z celého světa,“ připomněl Čelechovský s tím, že zda se vše podaří a za jakých podmínek, bude jasné zřejmě v prvním čtvrtletí roku 2017.

Související téma:

A právě hledáním partnerů mimo jiné OKD zdůvodnilo i svou žádost o prodloužení lhůty na vypracování reorganizačního plánu. Reorganizaci OKD schválili její věřitelé letos v srpnu. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Arca Capital podala kvůli OKD trestní oznámení

Společnost Arca Capital Bohemia, patřící do skupiny Arca Capital finančníka Pavola Krúpy, podala v kauze těžební společnosti OKD trestní oznámení. Obává se, že...

Výběr článků

Načítám