Hlavní obsah

Obavy z brexitu polevují. Po Nissanu Brity uklidňují i bankéři a Nestlé

Novinky, bož

Bankéři zmírňují předchozí varování a ujišťují Brity, že většinu pracovních míst zachovají i po brexitu. Píše o tom server Bloomberg. Povzbudivé zprávy přicházejí i od koncernu Nestlé, který slíbil, že do roku 2020 vytvoří na Britských ostrovech tři tisíce nových pracovních míst.

Článek

Příznivé zprávy pro zaměstnance bank přišly nedlouho poté, co Brity o zachování pracovních míst ujistila japonská automobilka Nissan. Ta nejprve vyjadřovala obavy z brexitu, ale po jednání s vládou Theresy Mayové slíbila, že se sedmi tisíci zaměstnanci v britském Sunderlandu počítá i nadále. [celá zpráva]

Bankéři nikam neodcházejí

Šéfové velkých mezinárodních bank v posledních týdnech podle Bloombergu nabyli důvěry ve schopnost premiérky Theresy Mayové zajistit dostatečně dlouhé překlenovací období, které by mělo bankám zabezpečit hladký přechod mezi současným stavem, kdy je Británie součástí EU a Evropského hospodářského prostoru, a jakýmkoli novým uspořádáním, které si ostrovní země s EU vyjedná.

Není pochyb, že Londýn i nadále zůstane důležitým finančním centrem
Axel Weber, banka UBS

Šéf banky UBS Axel Weber prohlásil, že se ve věci brexitu v žádném případě nehodlá ukvapovat. „Není pochyb, že Londýn i nadále zůstane důležitým finančním centrem,“ uvedl.

„Rozhodně se nechceme dopustit špatného rozhodnutí rychlým přesunem, který s sebou nese notnou dávku nejistoty. Definitivní rozhodnutí učiníme až ve chvíli, kdy budeme mít jasnější představu o budoucím uspořádání,“ ubezpečil Daniel Pinto z vedení bankovního domu JPMorgan.

Foto: Novinky.cz s použitím Bloomberg

Varianty evropské integrace a velikosti evropských ekonomik.

Šéf Britské bankovní asociace (BBA) přitom dříve upozorňoval, že mezinárodní banky by mohly odejít už na začátku roku 2017. [celá zpráva]

Nestlé chystá pracovní místa pro mladé

Příznivé zprávy pro Brity přicházejí i z koncernu Nestlé. Švýcarská potravinářská společnost podle listu The York Press oznámila, že do roku 2020 ve Velké Británii a v Irsku vytvoří tři tisíce nových pracovních míst určených především pro mladé zaměstnance.

Společnost se pochlubila, že již dříve v rámci svého programu pro mladé zaměstnance na Britských ostrovech vytvořila dva tisíce míst. Celkově má do roku 2020 po celém světě vytvořit 35 tisíc míst pro mladé zaměstnance.

Výběr článků

Načítám