Hlavní obsah

Volkswagen chce do roku 2021 ušetřit sto miliard

Novinky, bož

Budoucí podoba Volkswagenu nabývá jasnějších obrysů. Podle šéfa německé automobilky Herberta Diesse chce firma do roku 2021 dosáhnout úspor 3,7 miliardy eur (v přepočtu 100 miliard korun). Informovala o tom agentura Reuters.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Volkswagen chce ušetřit zvýšením efektivity

Článek

Tři miliardy chce Volkswagen ušetřit přímo v Německu. Úspory by mělo přinést především zvýšení efektivity, které si automobilka slibuje od dlouho připravovaného programu „Future Tracks“.

Agentuře to sdělily dva zdroje informované o obsahu jednání mezi vedením a odbory. Jednání se však dostala do slepé uličky. Vedení chce přejít k plánování investic pouze v případě, že zaměstnanci přistoupí i na úsporná opatření. Odbory to však zatím odmítají.

Diess by chtěl do roku 2020 dosáhnout u samotné značky Volkswagen (bez ostatních značek skupiny VW jako Škoda nebo Seat) provozní marže čtyři procenta.

Odbyt koncernu v září meziročně vzrostl o 7,1 procenta na téměř 948 vozů. Jde o nejprudší tempo růstu od vypuknutí skandálu kolem měření emisí. [celá zpráva]

Automobilka čelí kvůli emisní kauze množství žalob. Mimo jiné od svých amerických distributorů, [celá zpráva] ale i od tří spolkových zemí Německa. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám