Hlavní obsah

Třetina kontrolovaných cestovek porušila předpisy, uvedla inspekce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká obchodní inspekce (ČOI) zjistila při kontrolách ve třetím čtvrtletí porušení předpisů u třetiny kontrolovaných cestovních kanceláří. Podobně dopadly prověrky i v první polovině roku. Nejčastěji chybují při poskytování informací o právech spotřebitelů a při vyřizování reklamací. Informoval o tom mluvčí ČOI Jiří Fröhlich.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Inspekce od počátku července do konce září zkontrolovala 74 kanceláří a agentur a u 25 z nich našla chyby. Celkem uložila 27 pokut v hodnotě 292 tisíc korun.

Některé kontrolované cestovní agentury si podle ČOI například svévolně prodloužily lhůtu k vyřízení reklamace z 30 dnů na 90. Další pak zákazníky dostatečně neinformovaly o podmínkách zájezdů a souvisejících službách.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

"V jednom případě byly poskytnuty spotřebiteli rovněž zavádějící informace o řešení případného sporu formou rozhodčího řízení," uvedla inspekce.

Předpisy porušila také cestovní agentura, když v propagačních a jiných materiálech neuvedla, pro jakou cestovní kancelář zájezd zprostředkovává.

"Pozitivním zjištěním je, že se naši inspektoři setkávali v menším rozsahu než v předchozím období s porušením informačních povinnosti o ceně nabízených služeb," řekl ředitel ČOI Mojmír Bezecný.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám