Hlavní obsah

Rusko hrozí sankcemi i pro automobilový průmysl

Právo, rap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruský premiér Dmitrij Medvěděv se vyjádřil, že Rusko zvažuje po zákazu dovážení potravin z EU a USA také sankce vůči automobilovému průmyslu. Česká automobilka Škoda Auto přitom má v Rusku dva závody.

Foto: Škoda Auto

Výroba v hlavním závodě Škody v Mladé Boleslavi (na snímku montáž současné octavie)

Článek

„Výroba v Ruských závodech běží podle plánu. Situaci v Rusku bedlivě sledujeme, o dopadech případných ruských sankcí nemá v tuto chvíli smysl spekulovat,“ uvedl mluvčí automobilky Tomáš Kubík.

V prvním pololetí tohoto roku však automobilka zaznamenala pokles prodeje na ruském trhu. V červnu poklesl prodej škodovek na ruském trhu z loňských 9100 na 7900 vozů a celkově za pololetí se prodej propadl z loňských 42 800 na letošních rovných 42 tisíc aut.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Podle vyjádření automobilky je to ale dané poklesem tamní kupní síly a krizi vztahů Ruska se západem to vedení Škody nepřičítá.

Rusko ve čtvrtek zakázalo dovoz potravin z USA a EU. Uvažuje také o tom, že omezí evropským a americkým aerolinkám lety přes jejich území.[celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám