Hlavní obsah

Výroba Škody Roomster se přestěhuje do Polska

Škoda Roomster se bude od května příštího roku v nové podobě vyrábět v polské Poznani. Produkce roomsterů se tam přestěhuje z Kvasin na Rychnovsku, kde v příštích letech začne výroba nové velké terénní škodovky nebo dalšího vozu pro španělskou automobilku Seat z koncernu Volkswagen. Napsala to Mladá fronta Dnes (MfD). Informaci získala od dodavatelů.

Foto: ČTK

Nová verze Škody Roomster v ekologické řadě Greenline

Článek

Škoda Roomster, která na trh přišla v roce 2006, je nyní nejméně žádaným modelem automobilky. Loni Škoda Auto vyrobila přes 31 tisíc roomsterů. Výroba tohoto modelu v současné podobě tak skončí, v Polsku se bude montovat nová větší a dražší verze. Bude vycházet z modelu Volkswagen Caddy, který se už v Poznani vyrábí, píše deník.

Automobilky čím dál častěji kvůli úspoře nákladů montují více značek v jedné továrně. Škoda tak už pro Seat vyrábí v Mladé Boleslavi model Toledo, který je příbuzný se Škodou Rapid. Ve slovenském závodě Volkswagenu zase sjíždí ze stejné linky městské mini vozy Seat Mii, Škoda Citigo a Volkswagen Up!.

Kvasiny čeká příští rok náběh nových modelů. Po skončení roomsteru začne výroba nové Škody Superb a rozjede se také produkce terénního vozu pro Seat. Ten bude mít velikost zhruba jako Škoda Yeti. V roce 2016 přibude ještě velký terénní vůz.

Škoda zatím nezveřejnila detaily expanze v Kvasinách, celková kapacita továrny má ale stoupnout o třetinu a přesáhnout 300 tisíc vozů ročně.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám