Hlavní obsah

Sázkař si vyzvedl výhru 109 miliónů, vsadil si cestou z ostravského uzenářství

Letošní nejvyšší výhru přes 109 miliónů korun si šťastný výherce přišel vyzvednout až ve středu, téměř tři týdny poté, co společnost Sazka oznámila, že jackpot padl. Muž, jehož totožnost firma nezveřejnila, přitom vsadil náhodný tiket, a to cestou z nákupu v místním uzenářství v Ostravě.

Foto: Martin Štěrba, ČTK

Ilustrační snímek

Článek

„Je až neuvěřitelné, že příběh letošního výherce Superjackpotu je velmi podobný příběhu loňského výherce 400 miliónů korun. Oba se rozhodli pro sázku spontánně po nákupu v místním uzenářství,“ uvedl tiskový mluvčí Sazky Václav Friedmann.

Celková výhra 109 235 256 korun je čtvrtou nejvyšší v historii České republiky. Muž vsadil 170 korun. Že někdo jackpot pokořil, společnost oznámila 3. dubna.

„Výherce si podle svých slov chtěl vše dobře promyslet a přijít pro výhru s rozumným časovým odstupem. Je si jistý tím, že mu výhra nezmění zásadním způsobem život, ale rozhodně mu ho usnadní. Chce totiž velkou část věnovat na charitu a zbytek rozdělit rodině,“ dodal Václav Friedmann.

Podle slov mluvčího nemá výherce daleko do důchodu, čeká ho už za dva roky. Část peněz, které mu z jackpotu zůstanou, si chce nechat právě na přilepšenou v penzi.

Předchozí rekordní výhra padla loni v listopadu. Manželé z Chrudimska tehdy ve Sportce získali téměř 400 miliónů korun. Za letošní rok Sazka eviduje už 25 nových milionářů. Rozdělili si mezi sebe přes 263 miliónů korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám