Hlavní obsah

Kellnerově bance se v Rusku daří, za pololetí vykázala zisk přes tři miliardy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Ruská banka Home Credit & Finance Bank (HCFB), patřící skupině PPF finančníka Petra Kellnera, v pololetí zvýšila čistý zisk téměř o pětinu na 5,8 miliardy rublů (asi 3,3 miliardy korun). Oznámila to HCFB, která zaujímá čelní pozici na ruském trhu spotřebitelských úvěrů.

Článek

Za stejné období loňského roku banka vydělala 4,868 miliardy rublů. V letošním prvním čtvrtletí meziročně zvýšila čistý zisk o 27 procent na 3,14 miliardy rublů (asi 1,9 miliardy korun).

Bance se během prvního pololetí podařilo zvýšit úvěrové portfolio meziročně o 42 procent na téměř 83 miliard rublů ke konci června. Podíl včas nesplacených úvěrů přitom klesl z prosincových 6,9 na 6,6 procenta. Objem vkladů od obyvatel dosáhl 28,45 miliardy rublů.

Úvěry ruský Home Credit nabízí v 488 bankovních pobočkách a ve více než 51 000 prodejnách v 80 ruských regionech. Klientská databáze čítá více než 21 miliónů osob, včetně 3,5 miliónu v současnosti aktivních klientů.

HCFB je součástí společnosti Home Credit Group, která patří do skupiny PPF. V té ovládá většinu sedmačtyřicetiletý Kellner. V médiích se už objevily zprávy, že Home Credit do konce roku nabídne čtvrtinu svých akcií za miliardu dolarů na burze.

Reklama

Výběr článků

Načítám