Hlavní obsah

Škodovce hrozí omezení výroby, velká voda zasáhla dodavatele dílů

Právo, rap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvůli záplavám na severu Čech hrozí omezení výroby v mladoboleslavské automobilce Škoda Auto. Velkou vodou byl totiž zasažen i jeden z mnoha dodavatelů automobilky Grupo Antolin Bohemia v Dolní Chrastavě. Právu to potvrdil mluvčí automobilky Jaroslav Černý.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Škoda Fabia RS

Článek

„Firma nám dodává stropy do všech modelů auto kromě Yetiho. Zatím vyrábíme bez omezení a využíváme zásoby ve skladech a doufáme, že se zase obnoví dodávky. Jak dlouho to vydrží se nedá odhadnout. Každých šest hodin zasedá výrobní štáb, který plánuje další výrobu a logistiku,“ uvedl Černý, který nechtěl konkretizovat žádný časový údaj, na jak dlouho skladové zásoby stropních komplexů ještě automobilce vydrží, a jak dlouho se bude dařit upravovat výrobu tak, aby se dělníci na linkách obešli bez tohoto dílu.

Hůř než Škoda Auto na tom mohla být kolínská automobilka TPCA, která si nevytváří žádné zásoby dílů a vše montuje v systému just-in-time. Naštěstí je zde ale v tomto týdnu celozávodní dovolená a výroba začne až příští týden.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám