Hlavní obsah

Zeman na Hradě přivítal rakouského kandidáta na prezidenta Hofera

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Prezident Miloš Zeman v pondělí přijal na Hradě Norberta Hofera, kandidáta na rakouského prezidenta za Svobodné (FPÖ). Politiky spojuje podobný názor na migrační krizi, která bude také hlavním tématem rozhovoru. Oba na setkání dorazili o holi.

BEZ KOMENTÁŘE: Setkání Miloše Zemana s rakouským kandidátem na prezidenta HoferemVideo: Novinky

 
Článek

Stejně jako Zeman i Hofer se při setkání opíral o hůl, což oba politici kvitovali vtipnými poznámkami. Rakouský kandidát na prezidenta se v roce 2003 těžce zranil při paraglidingu a od té doby nosí hůl při chůzi.

Hofer by chtěl s českou hlavou státu hovořit kromě migrace také o jaderné elektrárně Temelín, která u Rakušanů vzbuzuje emoce.

Foto: Barbora Zpěváčková, Novinky

Prezident Miloš Zeman na Hradě přivítal rakouského kandidáta na prezidentský úřad Norberta Hofera. Oba muži na setkání přišli o holi.

Téma Benešových dekretů, které Hofer ostře kritizuje, Zeman zřejmě neotevře. „Rozhovor bude hlavně zaměřen na témata současnosti a budoucnosti, především na migrační krizi a situaci EU po brexitu,“ sdělil Novinkám hradní mluvčí Jiří Ovčáček.

Prezident dostal od Hofera sladkosti.

Kandidát FPÖ před návštěvou Prahy prohlásil, že Benešovy dekrety představují bezpráví. Zeman přitom dekrety obhajuje. [celá zpráva]

Volby se budou opakovat

V původních prezidentských volbách, které byly v květnu, Hofer těsně prohrál s exšéfem Zelených Alexanderem Van der Bellenem. Kvůli nesrovnalostem při sčítání korespondenčních hlasů se ale volby budou opakovat.

Související témata:

Foto: Heinz-peter Bader, Reuters

Norbert Hofer

Foto: Václav Pancer, ČTK

Prezident Miloš Zeman navštívil výstavu Země živitelka v Českých Budějovicích.

Původně se měly konat 2. října, rakouská vláda se ale rozhodla plánovaný termín odsunout. Důvodem jsou nekvalitní obálky pro korespondenční hlasy. Druhé opakované kolo se zřejmě uskuteční koncem listopadu nebo začátkem prosince. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám