Hlavní obsah

Zájezdoví dopravci jsou připraveni zdarma vozit děti zdravotníků do škol

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zájezdoví autobusoví dopravci jsou připraveni zdarma vozit děti zdravotníků do škol, které pro ně zůstaly otevřené. S nabídkou už oslovili ministerstvo školství a také zástupce Prahy. V případě zájmu pak mohou jezdit i v dalších městech, sdělila ve středu iniciativa Za autobus.

Foto: Jana Šprunková, Právo

Ilustrační foto

Článek

Iniciativa také ocenila schválení kompenzačního programu pro zájezdové dopravce, který mezi firmy rozdělí až miliardu korun.

"Na řešení současné situace bychom se rádi podíleli tím, že budeme zdarma vozit děti zdravotníků přímo z domova do vybraných škol, které zůstávají otevřené právě pro vzdělávání zaměstnanců v kritické infrastruktuře. Věříme, že tímto krokem alespoň trochu odlehčíme unaveným a přetíženým pracovníkům z první linie v boji s koronavirem," uvedl zakladatel iniciativy Jiří Vlasák. Podle něj jsou dopravci schopni zaručit oproti městské hromadné dopravě lepší hygienické podmínky pro dopravu dětí a tím snížit riziko nákazy. Využívat mohou například minibusy.

Děti opět zůstanou doma, ČT obnovuje UčíTelku

Kultura

Zástupci iniciativy už o své nabídce jednají s ministerstvem i zástupci hlavního města. Vedle toho hledají i potenciálního sponzora, který by přispěl na náklady spojené s provozem autobusů. "Pokud se nenajde, jsme i v této situaci ochotní vzít náklady na dopravu v Praze na svá bedra," podotkl Vlasák.

Ve FN Brno přibývá nakažených, provoz sálů se snižuje na polovinu

Domácí

Dopravci zároveň ocenili podpůrný program COVID-Bus, který dnes schválila vláda. Jeho prostřednictvím by stát měl zájezdovým dopravcům kompenzovat až miliardou korun část ztrát z jarní koronavirové krize. Dotace bude přitom vyplácet za den a sedačku a zohledňovat bude emisní třídu autobusu.

Reklama

Výběr článků

Načítám