Hlavní obsah

Vyříkali jsme si to, prohlásil Fiala k výrokům Klause ml.

– Praha • Aktualizováno
Novinky, zpe

Výroky Václava Klause ml. byly jedním z témat, která ve středu řešil poslanecký klub ODS. Šéf strany Petr Fiala Novinkám řekl, že si to vyříkali. Podle místopředsedy a senátora Miloše Vystrčila jsou Klausovy výroky na hraně.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Václav Klaus ml. (ODS)

Článek

„Vyříkali jsme si to na poslaneckém klubu. Václav Klaus ml. názor klubu zná a předpokládám, že se jím bude řídit. Více vnitřní věci ODS nebudu komentovat,“ sdělil Novinkám šéf občanských demokratů Petr Fiala.

„Nebyla to žádná hysterie,“ přiblížil další ze členů ODS.

Klaus ml. Novinkám v sms zprávě napsal, že diskuze probíhala normálně. „Klub je uzavřený, žádné informace z něj neposkytuji. Nikdo tam nic nikomu nesliboval. Většinou se probírá politická situace a strategie na plénum Sněmovny,” uvedl.

Jak debata probíhala, nechtěl komentovat ani šéf poslanců Zbyněk Stanjura. Podle něj se jedná o vnitrostranické záležitosti. „Závěr té diskuze je, že se nyní musíme soustředit na senátní a komunální volby,“ utrousil.

Klause ml. za výroky ohledně smyslu české účasti na vojenských misích v zahraničí už dříve kritizovala poslankyně ODS Jana Černochová. Vyčetla mu, že ve svém článku uváděl nepravdivé informace, a doporučila mu, aby se raději věnoval školství, „kterému docela rozumí”.

Ve středu se k ní přidal místopředseda a šéf senátorů ODS Vystrčil. „To, co říká Václav Klaus ml., je na hraně. Když chcete být úspěšní, musíte být tým,“ zdůraznil.

Klaus kolegy naštval i tím, když uvedl, že podpoří do Senátu na Praze 2 Ladislava Jakla, který kandiduje za SPD. A to navzdory tomu, že občanští demokraté nasazují vlastního kandidáta, herce Vladimíra Kratinu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám