Hlavní obsah

Vodrážka se vyboural na kole, lékaři mu sešili obličej 50 stehy

Právo, rsk
Praha
Aktualizováno

Poslanec a předseda zahraničního výboru David Vodrážka (ODS) měl v neděli nehodu při výletu na kole nedaleko Prahy. Právu řekl, že mu v nemocnici museli sešít obličej 50 stehy a že je nyní na antibiotikách. Podle něj mu život zachránila helma.

Článek

Poslanec a předseda zahraničního výboru David Vodrážka (ODS) měl v neděli nedaleko Rudné u Prahy vážnou nehodu při cyklovýletě. Právu v úterý řekl, že mu v nemocnici museli sešít obličej padesáti stehy a že je nyní na antibiotikách. Život mu prý zachránila helma.

Foto: Petr Horník, Právo

David Vodrážka po ošetření v nemocnici

„Byl jsem sám na okružní cestě do Lán a zpět do Prahy. Co se ale přesně stalo nevím, protože jsem se probral ve škarpě. Kdybych neměl helmu, tak je po mně. Kdyby tato informace měla přispět k tomu, aby někdo, kdo nenosí helmu, ji začal nosit, tak budu jedině rád,“ řekl Právu Vodrážka, který měl slyšitelné potíže při mluvení.

V šoku dojel domů

Poté, co se probral v příkopu u silnice, ještě v šoku dojel domů a poté do nemocnice v Praze Motole. Do domácího ošetřování by měl být Vodrážka propuštěn ve středu .

Foto: Petr Horník, Právo

David Vodrážka po nehodě na kole

Podle zákona musí nosit helmu všichni cyklisté mladší 18 let, tato povinnost však u dospělých neplatí. Na druhou stranu pojišťovny mohou po dospělém cyklistovi bez helmy podle dubnového rozhodnutí Nejvyššího soudu uznat nižší náhradu za škodu.

Poslanec nechtěl spekulovat, jak k nehodě došlo, jelikož utrpěl i otřes mozku. Podle něj však bylo možné, že o něj při průjezdu zavadilo auto. V takovém případě by řidič ujel z místa nehody, aniž by poskytl pomoc, což české zákony hodnotí jako trestný čin.

Úrazy politiků v obličeji přitom nejsou ničím novým, i když z jiných důvodů. Někdejšího ministra kultury Pavla Dostála pořezali nedaleko Sněmovny v obličeji neznámí útočníci, poslanec Jiří Dolejš (KSČM) měl poškozené oko poté, co ho několik mužů napadlo poblíž stanice metra a úřadující předseda ČSSD Bohuslav Sobotka letos před volbami dostal v Brně do obličeje pěstí od opilce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám