Hlavní obsah

Voda v části Prahy nepoteče až do čtvrtka, s rozvozem pomáhají hasiči

Praha

Vodárny začnou po úterní havárii napouštět vodovodní řad v západní části Prahy později, než předpokládaly, a to ve čtvrtek až ve 12:00. Posun termínu z původních čtvrtečních 08:00 je způsoben rozsahem nutných prací. Obnova potrubí by měla začít ve středu večer, do té doby budou pokračovat práce na jeho odkrytí. Příčinou havárie byla zřejmě únava materiálu.

Užitkovou vodu budou v Praze rozvážet hasičiVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Kvůli poruše vodovodních řadů v Líšnické ulici v Praze 13 se ocitlo bez dodávek vody zhruba 77 000 odběratelů v lokalitách Jinonic, Stodůlek, Ořechu, Řeporyj, Zadní Kopaniny a části Prahy 13.

Na Praze 13 je kvůli havárii bez vody 77 tisíc odběratelů. Některé školy ve středu neotevřou

Domácí

Vodárny původně uvedly, že do dnešního večera budou pokračovat zemní práce a večer začnou montážní práce. Ty měly původně skončit ve čtvrtek okolo 08:00.

„Termín zahájení napouštění vodovodního řadu jsme, bohužel, byli nuceni kvůli rozsahu prací posunout,“ řekl mluvčí Pražských vodovodů a kanalizací (PVK) Tomáš Mrázek.

Foto: Aktu.cz

Havárie vody v pražských Stodůlkách.

Kvůli rozsahu havárie si musely PVK půjčit tři cisterny od kladenských vodáren a další by měly dorazit z Teplic. Od hasičů budou mít k dispozici dalších šest cisteren. „Cisterny od hasičů budou rozvážet pouze užitkovou vodu, která bude sloužit na splachování toalet a podobně,“ řekl Mrázek.

Příčinou havárie potrubí o průměrech 800 a 600 milimetrů byla zřejmě únava materiálu. První z nich pochází z roku 1982 a druhé z roku 1989.

Kvůli přerušené dodávce vody zůstaly zavřeny některé školy a školky nebo úřady. Řeporyjská radnice na svém facebookovém profilu oznámila, že zůstávají zavřené škola i školka a mimo provoz je také radnice. Až do odvolání zůstane podle jejích webových stránek uzavřena budova radnice Prahy 13. Také v této městské části některé školy a školky vyhlásily ředitelské volno.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Pitnou vodu budou v Praze rozvážet i hasiči.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám