Hlavní obsah

Tisková konference po jednání vlády

Novinky, ber

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Po dvoutýdenní dovolené se v pondělí ministři sešli na pravidelném zasedání vlády ve Strakově akademii. Řešili například, jak by mohli volit na podzim lidé v karanténě. Projednávali i návrh ministra školství Roberta Plagy (za ANO), který zavádí do legislativy pojem distanční výuka. Brífink po jednání je naplánovaný na 16:30, Novinky ho nabídnou živě.

Tisková konference po jednání vlády Video: ČTK

 
Článek

Tři varianty voleb z karantény vláda schválila. Jednou z možností tak bude zřejmě drive-in hlasování, kdy budou lidé hlasovat z auta u speciálních stanovišť. Alternativou jsou také zvláštní volební okrsky nebo speciální komise, jež přijede za člověkem v karanténě až domů. Novela nyní míří do Poslanecké sněmovny. Ta by se k ní měla vyjádřit ve středu.

Povinnou distanční výuku i možnost volit z auta pro lidi v karanténě schválila vláda

Domácí

Kabinet podpořil také návrh ministra školství Roberta Plagy, který zavádí pro děti povinnost účastnit se distanční výuky jako součásti povinné školní docházky. Jedná se tak hlavně o preventivní opatření, jež bude využito při případné druhé vlně koronaviru.

Od 1. září se vrací povinné roušky do vnitřních prostor a veřejné dopravy

Domácí

Z další agendy se ministři zabývali návrhem ministerstva spravedlnosti na omezení možnosti vymáhat dětské dluhy. Posoudili také návrh ministerstva vnitra, který má dát policistům a celníkům možnost na místě odebrat registrační značku vozu nebo nasadit takzvanou botičku autům řidičů s nesplaceným dluhem za dřívější dopravní přestupek.

Před samotným jednáním vlády se sešla ještě rada pro zdravotní rizika. Ta rozhodla, že se budou od 1. září opět plošně povinně roušky ve vnitřních prostorách a v MHD. Výjimku budou mít zatím zřejmě pouze restaurace.

Reklama

Výběr článků

Načítám