Hlavní obsah

Vietnamec držící hladovku proti vyhoštění bude deportován

Šestadvacetiletý Vietnamec Le Kim Thanh, který kvůli rozhodnutí o vyhoštění z ČR držel několik dní hladovku, se bude muset během několika týdnů vrátit zpět do vlasti. Policie nevyhověla jeho odvolání proti vyhoštění a neopustí-li území ČR bude zřejmě deportován. Řekla to mluvčí cizinecké policie Kateřina Rendlová.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Le Kim Thanh byl z České republiky vyhoštěn kvůli neplatnému pracovnímu povolení. Krom vyhoštění mu byl zakázán i pobyt v ČR, ten však byl nakonec z pěti let zkrácen pouze na jeden rok.

Vietnamec byl spolu s dalšími čtyřmi krajany vyhoštěn již v říjnu loňského roku proto, že jejich pracovní povolení nabylo platnosti až tři týdny po jejich nástupu do zaměstnání. Potřebné doklady však pro ně měl zajistit zaměstnavatel.

Protože šestadvacetiletý Vietnamec však neodjel a ani se nestihl proti rozhodnutí odvolat, následovalo další rozhodnutí o vyhoštění. Proti tomu podal cizinec odvolání, které však bylo v úterý zamítnuto.

Za Le Kim Thanha se již dříve postavila řada neziskových organizací pomáhajících cizincům v Česku. Nesouhlas s jeho deportací vyjádřila také strana zelených a ministr pro lidská práva a menšiny Michael Kocáb.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám