Hlavní obsah

Vichr si pohrával s letadly přistávajícími v pražské Ruzyni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Se silným větrem se v pondělí potýkali i piloti přistávající na pražském letišti Václava Havla. Poryvy větru si s jejich stroji mnohdy pohrávaly a několik letů bylo zrušeno.

Vichr Sabina na letišti Václava HavlaVideo: Aktu.cz

 
Článek

Brzo ráno foukal na Letišti Václava Havla Praha silný vítr, který měl v nárazech až 94 kilometrů v hodině. K větru se navíc přidal i déšť. Dopoledne se ale situace stabilizovala. „V případě potřeby tak sloužíme leteckým společnostem i jako záložní letiště,” uvedla Kateřina Pavlíková z tiskového oddělení letiště.

Personál letiště už v neděli večer zajistil stavby, manipulační techniku a upevnil předměty, které by mohl vítr uvolnit. „Letadla, která byla zaparkována na letištní ploše, byla rovněž zajištěna nebo případně umístěna do hangárů,” uvedla mluvčí letiště.

Blackout v českých městech, bez proudu byly statisíce domácností

Počasí

Letecké společnosti se rozhodly v pondělí zrušit zatím devět zpátečních letů. Opatření se týká spojů z Curychu, Mnichova, Frankfurtu nad Mohanem, Düsseldorfu, Londýna, Amsterdamu a Bělehradu. „O rušení letů rozhodují aerolinky ať už kvůli nepříznivému počasí po Evropě, nebo z provozních důvodů,” vysvětlila Pavlíková. Cestujícím doporučuje, aby sledovali aktuální informace u své letecké společnosti nebo na webu pražského letiště.

Reklama

Výběr článků

Načítám