Hlavní obsah

Více přituhne a nasněží po Novém roce

Novinky, kov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počasí s trvalejšími mrazy a vydatnějším sněžením se dostaví zřejmě až po Novém roce, vyplývá to z výhledu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Nejteplejší by měl být z následujících čtyř týdnů ten aktuální, a to i kvůli oteplení v době kolem Vánoc.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 21.12. 2021 Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Relativně nízké teploty ze začátku tohoto týdne by se měly začít zvedat během čtvrtka, kdy počasí v Česku ovlivní teplá fronta. V pátek na Štědrý den mohou denní maxima vystoupat na 4 až 8 stupňů Celsia. Dopravu i chůzi může ale ve čtvrtek a v pátek komplikovat ledovka.

Předpověď na Štědrý den se mění v drama. Bláto má zatím navrch

Vánoce

Zatímco aktuální týden by měl být podle předpokladu meteorologů z nadcházejících čtyř týdnů (od 20. prosince do 16. ledna) ten nejteplejší, nejvíc mrazu by měl přinést naopak ten poslední.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Běžkaři v Krušných horách

„Bude se z hlediska teploty vzduchu pohybovat kolem hranice normálních a podnormálních teplot pro toto období,“ uvedli meteorologové.

Nejvíce srážek by měl přinést týden od 3. ledna, stále by však mělo jít o hodnoty běžné pro danou roční dobu.

„Vzhledem k celkovému ochlazování předpokládáme postupné zvyšování souvislé sněhové pokrývky na horách, v nižších polohách se sníh udrží pravděpodobně jen na kratší dobu,“ doplnili meteorologové.

Výběr článků

Načítám