Hlavní obsah

Víc peněz kanceláři prezidenta? To by mi vadilo, řekl Zaorálek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Navýšení rozpočtu kanceláře prezidenta o 20 milionů korun by ministru kultury Lubomíru Zaorálkovi (ČSSD) vadilo. Uvedl to v Partii na CNN Prima News.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Prezident Miloš Zeman

Článek

”Vadilo by mi to,“ připustil, ale dodal, že by bylo lepší ještě počkat na reálnější čísla vývoje ekonomiky.

„Jestli je to na investice, tak nemám problém, pokud je to na mzdy, tak problém mám,“ řekl předseda KSČM Vojtěch Filip.

„Jestli by bylo potřeba vybudovat výtahy pro invalidy, tak to je jedna věc... kdyby to bylo na platy, tak si myslím, že je to zbytečné,“ dodal Tomio Okamura (SPD).

Foto: Milan Malíček, Právo

Ministr kultury Lubomír Zaorálek (ČSSD)

K uvolňování koronavirových opatření Lubomír Zaorálek uvedl, že „každá země postupuje trochu jinak, ale stále se navzájem pozorujeme.“

„Situaci na hranicích řešíme na každé vládě, je to permanentní posuzování,“ dodal.

Děti do škol

Předseda KSČM Vojtěch Filip není spokojený se situací ve školství. „Máme dobrovolnou školní docházku, to se mi zdá trochu nepřiměřené,“ uvedl.

Pro ekonomiku by bylo lepší, kdyby rodiče chodili do práce. Zaorálek ale dodal, že při zaplněných třídách nezle dodržet hygienická opatření.

Okamura pak opět prosazoval snížení platů politiků. ”SPD již předložila zmrazení platů do roku 2021. ČSSD byla proti,” postěžoval si.

„To je nekonečná debata, teď premiér vyzval ministryni práce a sociálních věcí, byl bych rád kdybychom byli schopni o tom jednat,” řekl Zaorálek.

„Jestliže ekonomika bude klesat, ať klesají platy ústavních činitelů,“ doplnil Filip. Vázat to na minimální mzdu ale odmítá.

Zaorálek to neodmítnul. ”Jsme připraveni jednat,“ reagoval.

Reklama

Výběr článků

Načítám