Hlavní obsah

Vedra utne příchod prázdnin

Horké dny budou pokračovat také poslední červnové dny. Ochlazení lze očekávat až se začátkem prázdnin, uvádí Český hydrometeorologický ústav ve svém měsíčním výhledu. Týden od 20. do 26. června by měl podle výhledu být nejteplejší z celého sledovaného období.

Foto: Fabrizio Bensch, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Poslední červnové dny se ponesou ve znamení nadnormálně vysokých teplot. Denní hodnoty by se měly pohybovat kolem 29 stupňů Celsia, ke konci týdne dosáhnou hranice 34 stupňů. Meteorologové ale upozorňují, že celý týden budou provázet bouřky.

Přichází týden tropů a bouřek

Počasí

Ochlazení se dočkáme zřejmě s příchodem prvních prázdninových dnů. Teploty by podle meteorologů měly být spíše na podnormálních hodnotách. Nejvyšší denní teploty by se měly pohybovat mezi 18 a 24 stupni Celsia.

V polovině července by se teploty mohly opět dostat k normálu. V týdnu od 11. do 17. července by se měly pohybovat mezi 22 a 28 stupni Celsia.

Srážkově by mělo být období následujících čtyř týdnů normální. Množství srážek ale mohou místy zvýšit bouřky. Lokálně proto nelze vyloučit i výraznější srážkové úhrny, uvádí výhled.

Na Znojemsku napadlo 30 centimetrů krup

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám