Hlavní obsah

V ostravské fakultní nemocnici je 24 pacientů s covidem-19. U čtyř je průběh těžký

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Z 55 osob, které byly v pondělí hospitalizovány v souvislosti s covidem-19, je jich 24 v péči zdravotníků Fakultní nemocnice Ostrava. Těžký průběh má onemocnění u čtyřech z nich. Nejmladší pacient je ročník 1985, nejstarší 1935, uvedla mluvčí nemocnice Petra Petlachová.

Foto: Profimedia.cz

Fakultní nemocnice v Ostravě

Článek

Těžký průběh onemocnění je u čtyř pacientů, kteří jsou napojeni na plicní ventilaci, z toho jeden na přístroj pro podporu mimotělního oběhu ECMO.

„Kapacity máme zatím dostačující, a kdyby bylo potřeba, umíme je operativně velmi rychle navýšit,” uvedla mluvčí. Pětatřicetiletý pacient je podle mluvčí jedinou výjimkou, další nejmladší hospitalizovaný je pak až ročník 1976.

Česko hlásí rekordní počet nakažených, druhá vlna to ale prý není

Domácí

„Od začátku července počet pacientů postupně narůstal. Například 9. července bylo u nás celkem 19 covid pozitivních pacientů, z toho čtyři ve vážnějším stavu. Posledních sedm dní se počty hospitalizovaných covid pozitivních pacientů pohybují mezi 22 a 26. Počty vážnějších případů se pohybují mezi čtyřmi a pěti případy,” uvedla mluvčí nemocnice, která je největším zdravotnickým zařízením v Moravskoslezském kraji.

Roušky nikomu neuškodí, ani venku. Hejtman obhajoval restrikce v Moravskoslezském kraji

Domácí

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO), který se v pondělí účastnil bezpečnostní rady Moravskoslezského kraje, po jednání uvedl, že kapacity nemocnic jsou dostatečné.

Podle aktualizovaných dat chytré karantény se od počátku pandemie v regionu nakazilo 4016 lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám