Hlavní obsah

V nemocnici následné péče v Horažďovicích má 20 lidí koronavirus, všichni bez příznaků

– Klatovy

V nemocnici následné péče v Horažďovicích na Klatovsku je více než 20 lidí nakažených koronavirem. Nemocní jsou mezi pacienty i personálem. Zatím všichni mají bezpříznakový průběh. Řekl to mluvčí krajských nemocnic Jiří Kokoška.

Foto: Cooper Neill, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Vedení nemocnice zavedlo všechna opatření doporučená Krajskou hygienickou stanicí v Plzni, jako je například uzavření areálu včetně zákazu návštěv, izolace pacientů či omezení příjmu a propouštění pacientů. Pozitivně testovaní pracovníci jsou v karanténě, zaměstnanci, kteří měli negativní testy, byli rozděleni do směnných týmů.

"Děláme vše pro to, aby se nákaza nešířila vně ani uvnitř nemocnice," dodal Kokoška.

Na oddělení následné péče pobývají většinou pacienti s dlouhodobými zdravotními problémy, například po operacích, jejichž stav už ovšem není tak vážný a nepotřebují akutní péči, spíše dlouhodobou rehabilitaci. Často tam pobývají i nevyléčitelně nemocní, o něž se nemá jinak kdo starat.

Podle ministerstva zdravotnictví v Plzeňském kraji od minulého pátku přibylo 39 potvrzených případů nákazy koronavirem. Od počátku pandemie ministerstvo kumulativně eviduje 772 případů nákazy lidí s trvalým pobytem v kraji, 663 uzdravených a 17 úmrtí lidí s nemocí covid-19.

ON-LINE: V ČR neklesá počet nově nakažených pod 200 za den

Koronavirus

Krajská hygienická stanice, která používá jinou metodiku než ministerstvo, uvádí v kraji od začátku pandemie 756 nakažených, 16 úmrtí a 662 vyléčených. Od minulého týdne tak podle hygienické stanice přibylo v kraji 32 nakažených. Na Klatovsku ale krajští hygienici v dosud zveřejněných statistikách od minulého pátku do dneška uvedli dva nově zjištěné případy koronaviru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám