Hlavní obsah

Ani jeden nakažený. Na Karlovarsku zaznamenali za neděli nulu

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Karlovarský kraj za neděli nezaznamenal ani jeden nový případ nákazy koronavirem. Právu to v pondělí potvrdila mluvčí karlovarské krajské hygienické stanice Michaela Zajíčková.

Článek

„Mohu potvrdit, že v neděli 25. 4. 2021 nebyl v Karlovarském kraji potvrzen žádný případ onemocnění covid-19,“ odpověděla Zajíčková na dotaz Práva, zda ministerstvem zdravotnictví uváděná nula nakažených v Karlovarském kraji skutečně platí, nebo se jedná o administrativní či technické nedopatření.

Podle údajů ministerstva zdravotnictví bylo v kraji v neděli provedeno 52 PCR testů.

Karlovarsko hodnotami odpovídá úplnému rozvolnění. Zbytek republiky je na tom hůř

Domácí

V celém Česku bylo za neděli potvrzeno 820 případů nákazy. Ta se teď nejvíce šíří ve Zlínském a Moravskoslezském kraji. Například ve Zlínském kraji v neděli přibylo 95 případů, v Praze 93.

Ředitel nemocnice: Krásné číslo, ale nepřeceňujme ho

„Jde to na vrub očkování a také promořenosti. V rámci pravidelných testů se velká část lidí dotrasovala a také jim skončily karantény. Pokud je za neděli nula, tak je to jen jediný den a také tam může být určitá chyba v rámci výsledků, protože jsou někdy dopisovány až v den, kdy je výsledek, nikoli v den odběru. Jedna vlaštovka jaro nedělá, ale moc bych to nepřeceňoval. Je to číslo krásné, ale opravdu bych to nepřeceňoval, protože těch důvodů může být víc,“ uvedl ke stále klesajícím číslům přírůstků nakažených covidem-19 generální ředitel Karlovarské krajské nemocnice Josef März, který měl dosud jako uvolněný krajský zastupitel na starosti zdravotnictví včetně očkování.

„V Karlovarském kraji jsme na prvním místě, co se týká očkování v přepočtu na počet obyvatel. V pondělí ráno bylo před závorou, to znamená registrovaných bez stanoveného rezervovaného termínu, bylo jen 98 lidí, a to ze všech kategorií, které mohou být očkovány,“ konstatoval März. „Vakcín máme dostatek i na druhé dávky a děkujeme za to státu,“ dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám