Hlavní obsah

V Bruselu odmítneme povinné kvóty pro uprchlíky, shodla se vláda

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Kabinet premiéra Bohuslava Sobotky se na pondělním jednání opět dohodl, že Česká republika odmítá trvalé povinné kvóty pro přerozdělování uprchlíků. Takový postoj bude ve čtvrtek v Bruselu hájit ministr vnitra Milan Chovanec (oba ČSSD).

Foto: Petr Horník , Právo

Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD)

Článek

Na Twitteru o tom informoval premiér. „Vláda v mandátu pro ministra vnitra odmítla trvalé povinné kvóty. Chceme fungující dohodu s Tureckem i Evropskou pohraniční a pobřežní stráž,“ uvedl Sobotka.

„Považuji za kontraproduktivní, že Evropská komise znovu přichází s tímto mrtvým návrhem,” dodal předseda vlády. Problém vidí hlavně v přesunu pravomocí při rozhodování o udělení azylu na posílený Evropský podpůrný azylový úřad. S návrhy na úpravu azylového systému přišla komise začátkem dubna. [celá zpráva]

Vládu také rozhodla o navýšení peněz na řešení migrační krize. Celková suma 15,7 miliónu korun má pomoci uprchlíkům v Africe, na Balkánu a na Ukrajině.

Související témata:

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr vnitra Milan Chovanec při rozhovoru pro deník Právo.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Premiér Bohuslav Sobotka

Materiál, který schválit, obsahuje i výhled plánovaného rozdělení dalších darů v celkové výši 104,4 miliónu korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám