Hlavní obsah

Ústecký kraj nakoupil vánoční stromečky, jeden přišel na 11 800

Jako o ukázkovém plýtvání penězi hovoří někteří lidé v Ústeckém kraji o nákupu 169 umělých vánočních stromků. Ty krajský úřad pořídil do škol a sociálních zařízení z peněz, které mu před koncem roku zbyly. Jeden stromek přišel na 11 800 korun.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Zhruba dva metry vysoký stromek i s výzdobou a osvětlením dostaly instituce na konci listopadu. "Jeden kompletní stromeček včetně dodávky stál 11 800 korun," řekla mluvčí krajského úřadu Magdalena Hanáčková. V ceně podle ní byla i výzdoba, balné a doprava.

Stromky dodala firma MK-mont illuminations z Klášterce nad Ohří. Stromky prý úřad vybral proto, že při rozdělení na jednotlivé organizace zbývala jen malá částka.

Potřebovali bychom jiné věci, říkají ředitelé škol

Jeden z ředitelů dal na školní web komentář, kde kraji za stromeček v ceně dataprojektoru ironicky děkuje. Jiní jdou pod podmínkou anonymity ještě dál. "Připadá mi to jako plýtvání penězi, je to dost předražené. Obzvlášť když v nákladech bojujeme s každou desetikorunou," řekl ředitel jedné z velkých středních škol. Stromeček mu navíc ještě ani nedorazil.

"Po víkendu ho ještě jednou obejdu, třeba pod ním budou papíry do kopírky, nová žárovka do mého blikajícího dataprojektoru nebo putna uhlí, až nebude na konci roku čím topit," glosoval situaci učitel teplického gymnázia Jiří Řehák.

Nejdražší umělý vánoční stromek v obchodech Tesco stojí 1599 korun, řekla mluvčí firmy Eva Karasová. "V nabídce jsou i stromky zasněžené a některé druhy jsou doplněné světly," dodala. Podle mluvčí krajského úřadu ale nejde ceny dost dobře srovnávat, protože stromky do škol nejsou asijské, nýbrž české výroby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám