Hlavní obsah

Tuzemské cestovky ruší kvůli zákazu zájezdy na olympiádu v Pekingu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Rozhodnutí o neúčasti zahraničních fanoušků na nadcházejících zimních olympijských hrách v Pekingu připraví o zakoupený zájezd desítky klientů tuzemských cestovních kanceláří. CK SLAN tour, která měla být jedním ze dvou prodejců vstupenek, měla zajištěné zájezdy pro zhruba 30 klientů, což jí způsobí ztrátu kolem čtvrt milionu korun.

Foto: www.olympics.com

Oficiální logo zimních olympijských her v Pekingu 2022.

Článek

Na dotaz ČTK to uvedl jednatel SLAN tour Ladislav Peška. Mezinárodní olympijský výbor (MOV) ve čtvrtek uvedl, že vstupenky na zimní olympiádu v Pekingu budou kvůli koronaviru prodávat jen obyvatelům pevninské části Číny.

„Měli jsme již předběžně zajištěné zájezdy cca pro 30 klientů. Je to pro nás další finanční ztráta, která na nás padá hned krátce poté, co jsme se ještě ani nestihli vzpamatovat z těch covidových," řekl Peška. Cestovní kancelář nabízela letecké zájezdy různé délky, cena pětidenního pobytu začínala na 24 990 korunách.

USA zvažují bojkot olympiády

Amerika

SLAN Tour se bude podle svého jednatele snažit dopady na své klienty minimalizovat. „Naprostá většina z nich celou situaci chápe," dodal.

Konkrétní ztráty a jejich řešení bude podle Pešky nyní záviset zejména na postoji leteckých společností, u kterých má firma uhrazené letenky. „Zde zatím ještě nemáme přesné informace," doplnil Peška.

Druhým prodejcem vstupenek a zájezdů na olympiádu měla být podle dřívějších informací mluvčí Českého olympijského výboru Barbory Žehanové cestovní kancelář IBTravel. Ta na dotaz ČTK ohledně zájmu o ZOH v Pekingu a aktuální situaci zatím nereagovala.

Česko má další dvě medaile. Oštěpem je vyházeli Vítězslav Veselý a Jakub Vadlejch

Domácí

MOV vyhověl požadavku Číny na neúčast zahraničních diváků. Kvitoval alespoň přítomnost domácích fanoušků. Letní hry v Tokiu se kvůli koronaviru konaly na prázdných stadionech.

„Pomůže to růstu zimních sportů v Číně a zajistí to atmosféru na sportovištích," uvedl MOV. Čína dnes informovala, že má plně očkovaných 1,05 miliardy lidí. Dalším požadavkem čínských pořadatelů, který ve čtvrtek MOV oznámil, je, že všechny účastníky her, kteří nebudou plně očkovaní, čeká po příjezdu do Pekingu 21 dnů karantény.

Zimní olympijské hry v Pekingu se mají uskutečnit od 4. do 20. února příštího roku.

Reklama

Výběr článků

Načítám