Hlavní obsah

Trikolóra zahájila sněm mažoretkami, Klaus nemá vyzyvatele

Právo, jim
Brno

Hnutí Trikolóra svůj zahajovací sněm odstartovala pochodem centrem Brna za doprovodu mažoretek. Zakladatel Václav Klaus ml., kterého teprve před čtvrt rokem vypudila ze svých řad ODS, bude podle všeho v odpoledních hodinách zvolen do čela hnutí. Zatím si delegáti mohli vyslechnout zdravice spřízněných subjektů.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Bývalý poslanec ODS Václav Klaus mladší na ustavujícím sněmu nového hnutí Trikolóra 28. září 2019 v Brně.

Článek

A právě vystoupení mažoretek ocenil například bavorský předseda německé krajně pravicové AfD Petr Bystroň. Postěžoval si, že berlínský basketballový klub zrušil roztleskávačky, protože prý „neodpovídají duchu doby“.

„Atmosféra ve společnosti je podobná jako v 80. letech. Lidé se bojí říkat, co si myslí, a když to udělají, tak jsou sankcionováni. Jsem rád za váš bod ‚Braňme normální svět‘. To není normální a děkuji vám za to, že bráníte normální svět a děkuji vám za ty mažoretky,“ řekl delegátům a popřál hnutí úspěch.

S videozdravicí přispěchal i šéf Brexit Party Nigel Farage, který mimo jiné uvedl, že Klaus ml. „věří ve správné hodnoty, ve svůj národ a demokracii“.

Úspěch pak popřála představitelka maďarské Fidész Marie Schmidtová a Klausovi předala osobní dopis od premiéra Viktora Orbána.

Z představitelů českých stran popřál prostřednictvím dopisu vše dobré do začátku šéf lidovců Marek Výborný a osobním projevem místopředseda ANO Petr Vokřál.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám