Hlavní obsah

Tisková konference po jednání vlády

Novinky, ren

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pondělí odpoledne se opět schází vláda, aby projednala situaci kolem koronairu. Na stole má ale i řadu zákonů z běžné agendy, mezi nimi například dlouho připravovaný zákon o soukromé bezpečnostní činnosti. Tiskovou konferenci po jednání můžete na Novinkách sledovat živě.

TK po jednání vládyVideo: ČTK

 
Článek

Kabinet se zabýval prodloužením kurzarbeitu až do konce května navrhovala to ministryně práce Jana Maláčová.

Kurzarbeit bude do konce května, schválila vláda

Domácí

Kabinet také odsouhlasil, že vojáci mohou pomáhat při zvládání koronavirové epidemie i v nemocnicích. Požádal o to Karlovarský kraj.

 Uvolňování opatření

Vláda během dubna nejdříve před Velikonocemi otevřela stavebniny a hobby markety, minulý týden pak farmářské trhy a řemesla s provozovnou. Od pondělí se pak znovu otevřely knihovny, fitness centra, autoškoly a všechny provozovny do 2500 m2.

Přehledně: Co se kdy otevře podle zrychleného scénáře

Domácí

Další uvolňování restrikcí by zatím podle plánu mělo pokračovat až 11. května. Vše ale podle vlády záleží na doporučení epidemiologů, kteří na otevírání nijak zásadně netlačí.

Nouzový stav do 25. května? Vládě chybějí hlasy

Koronavirus

Už zítra bude vláda zároveň žádat Poslaneckou sněmovnu o podporu pro prodloužení nouzového stavu, a to do 25. května. Ten zatím končí 30. dubna, a pokud k posunu termínu nedojde, velká část opatření by tím byla zrušená.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám