Hlavní obsah

Svrčinová si smazala Facebook. Ke kontroverznímu příspěvku se nehlásí

Pavla Svrčinová, která se má stát novou hlavní hygieničkou, čelí nepříjemnému problému. Lidé na sociálních sítích sdílejí obrázek, podle nějž měla na svém facebookovém profilu publikovat rasisticky laděný příspěvek. Svrčinová uvedla, že neví, jak se jí to na profilu ocitlo, a svůj profil smazala.

Foto: Novinky

Komentář z profilu Svrčinové sdílený na Facebooku

Článek

Na facebookové stránce Svrčinové byl loni v říjnu sdílen příspěvek, který dnes romská organizace Romea na Twitteru označila za rasistický.

„Nevím, jak se mně to na profilu ocitlo, a proto jsem celý profil zrušila. Já opravdu Facebook nepotřebuju,” řekla k tomu ČTK Svrčinová.

Odmítavě se k příspěvku na Twitteru vyjádřil i předseda KDU-ČSL Marian Jurečka. „Hlavní kvalifikaci do týmu 'Nebuďte slušnej, řekněte jméno' paní hygienička evidentně splňuje,” napsal.

Novou hlavní hygieničkou bude Svrčinová

Domácí

Svrčinová, jež dosud vedla hygienu v Moravskoslezském kraji, by měla ve funkci hlavní hygieničky v polovině března vystřídat Jarmilu Rážovou. Výměnu ve čtvrtek avizoval premiér Andrej Babiš (ANO). O jmenování do funkce by v pátek mohla jednat vláda.

Svrčinová vedle řízení krajské hygieny působí také na lékařské fakultě v Ostravě. Loni v červenci ji tehdejší ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) vyzval, aby zvážila setrvání ve funkci kvůli podle něj nezvládnuté komunikaci o zpřísnění protiepidemických opatření v Moravskoslezském kraji. „Pan ministr mě vyzvat může, tak ať mě odvolá,” reagovala tehdy Svrčinová.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Ředitelka moravskoslezské krajské hygienické stanice Pavla Svrčinová

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám