Hlavní obsah

Stanjura: O předražené zakázce na e-shop jsme nic nevěděli, informace byly stručné

– Praha
Novinky, zpe

O zakázce na informační systém na elektronické dálniční známky jsme nic nevěděli, uvedl místopředseda dozorčí rady Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI) Zbyněk Stanjura (ODS). Členové dozorčí rady dostali podle Stanjury jen obecné informace.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Předseda poslaneckého klubu ODS Zbyněk Stanjura

Článek

„V březnu jsme k tomu dostali poměrně stručný materiál o budoucím postupu prací. Jediná zmínka o e-shopu byla, že se připraví otevřené výběrové řízení, a to v období ledna až května,“ řekl Novinkám Stanjura.

„Neznali jsme rozsah zakázky, nevěděli jsme, jak to napsali, nevěděli jsme, koho oslovili a koho vybrali. Bylo to v obecné rovině, co všechno budou řešit,“ uvedl.

Poslanci z dozorčí rady dopravního fondu o předražené zakázce na e-shop věděli

Ekonomika

Server Hlídač státu v úterý upozornil na to, že dozorčí rada o předražené zakázce na e-shop s elektronickými dálničními známkami, kvůli němuž skončil dosavadní ministr dopravy Vladimír Kremlík (za ANO), věděla. Dozorčí rada je složená ze zástupců ANO, ODS, ČSSD, KSČM a SPD.

Podle Stanjury ale dozorčí rada nemá za úkol hlídat zakázky. „Žádné jiné zakázky také neřešíme, je to spíš na kontrolu hospodaření a rozpočtu,“ zdůraznil Stanjura. Připomněl, že SFDI řídí výbor, jehož členy jmenuje vláda.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám